• 0400 877 992
  • Toimitamme verkkokauppatilaukset nopeasti!
  • 0400 877 992
  • Toimitamme verkkokauppatilaukset nopeasti!

Hellä-lapasten ohje

Julkaistu 11.02.2023 | Ohje ja kuvat: Kiia Pölönen/@neulontai

Hellä-lapaset💕

Yleistä tietoa:

Lanka: Urpolan tilapuodin suomenlampaan villalanka 180x2 (270m/100g)

Puikot: 3 mm

Langanmenekki: noin 60 g

Ohje:

Luo 44 s ja jaa silmukat neljälle puikolle,11 s kullakin puikolla. Neulo ensin nirkkoreuna suljettuna neuleena. Kierroksen vaihtumiskohta on puikon I ja IV välissä.

Nirkkoreuna

1. Neulo 6 krs oikein.

2. *Tee langankierto, neulo 2 oikein yhteen*. Toista *_* kierroksen loppuun.

3. Neulo 6 krs oikein.

4. Poimi luomisreunasta ylimääräiselle puikolle 44 s. Neulo silmukat luomisreunasta poimittujen silmukoiden kanssa yhteen. Vinkki: poimi luomisreunasta kerralla yhden puikollisen verran silmukoita ja nosta sitten luomisreunasta lisää silmukoita.

Kun olet neulonut nirkkoreunan, neulo 1 krs oikein, jonka aikana lisää I ja II puikoille yhteensä 3 s poimimalla lanka silmukoiden välistä ja neulomalla ne oikein. Työssä on 47 s. Tämän jälkeen neulo 1 krs n ja vielä 1 krs o. Aloita seuraavaksi palmikkokuvion mallikerta puikoilla I ja II. Jatka III ja IV puikoilla sileää neuletta, kunnes olet neulonut palmikkokuvion mallikerran krs:t 1-6 yhden kerran.

Neulotaan seuraavaksi peukalokiilan lisäykset. Jatka samalla palmikkokuvion mallikertaa normaalisti.

Oikea lapanen:

Peukalo neulotaan III puikon alkuun. Neulo III puikon alusta 2 s, lisää 1 s silmukoiden välistä, neulo kunnes puikolla on jäljellä 7 s, lisää 1 s silmukoiden välistä ja neulo krs loppuun. Toista peukalokiilan lisäykset joka 2. krs, kunnes peukalokiilassa on 16 s. Kun olet tehnyt kaikki peukalokiilan lisäykset, jatka sileää neuletta vielä 10 krs, jonka jälkeen laita peukalokiilan 16 s apulangalle odottamaan ja luo peukalokiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa. Neulo krs loppuun. Työssä on 47 s.

Vasen lapanen:

Peukalo neulotaan IV puikon loppuun. Neulo 7 s, lisää 1 s silmukoiden välistä, neulo kunnes puikolla on jäljellä 2 s, lisää 1 s silmukoiden välistä ja neulo krs loppuun. Toista peukalokiilan lisäykset joka 2. krs, kunnes peukalokiilassa on 16 s. Kun olet tehnyt kaikki peukalokiilan lisäykset, jatka sileää neuletta vielä 10 krs, jonka jälkeen laita peukalokiilan 16 s apulangalle odottamaan ja luo peukalokiilan kohdalle 2 uutta silmukkaa. Neulo krs loppuun. Työssä on 47.

Jatka peukalokiilan jälkeen kämmenpuolella sileän neulomista sekä palmikkokuvion mallikerran neulomista normaalisti, kunnes etusormi peittyy ja olet viimeksi neulonut palmikkokuvion mallikerran kerroksen 6.

Aloitetaan kärkikavennukset ensin puikoilla I ja II. Jätä palmikkokuvion mallikerrasta langankierrot neulomatta. Lisäksi tee mallikertaan merkityt kavennukset poikkeuksellisesti joka kerroksella ilman välikerroksia, eli kerroksilla 1-3. Kun olet neulonut kaikki kolme kavennusta, jatka kavennuksia neulomalla leveää nauhakavennusta: neulo I ja III puikon alussa 1 o, tee ylivetokavennus. Neulo II ja IV puikon silmukat normaalisti, kunnes puikolla on 3 s, neulo 2 o yht., neulo 1 o.

HUOM! Aloita III ja IV puikkojen kavennukset kaventamalla ensin 1 s, kun I ja II puikoilla on yhteensä 21 s. Jatka tämän jälkeen leveää nauhakavennusta III ja IV puikoilla normaalisti.

Neulo mallikerran krs:t 1-6 loppuun samalla toistaen nauhakavennuksia. Neulo vielä mallikerroksen 1. krs, jonka jälkeen neulo nauhakavennuksen väliin jäävät silmukat nurjina silmukoina, kunnes työssä on 10 s. Katkaise lanka ja vedä lanka silmukoiden läpi.

Peukalo:

Ota s:t apulangalta ja poimi lisäksi 2 s. Jaa s:t tasaisesti kolmelle puikolle. Neulo sileää neuletta 18 krs tai kunnes peukalo on lähes peitossa. Tee kärkikavennukset neulomalla jokaisen puikon alussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 6 s. Katkaise lanka, vedä lanka silmukoiden läpi ja neulo toinen peukalo samalla tavalla.

Tee nyppy:

1. krs: neulo yhteen silmukkaan kolme silmukkaa: neulo 1 s silmukan etureunasta, neulo 1 s silmukan takareunasta, neulo 1 s silmukan etureunasta, käännä työ.

2. krs: neulo 3 o, käännä työ.

3. krs: neulo 3 o, käännä työ.

4. krs: neulo 3 n, käännä työ.

5. krs: neulo 3 s takareunasta yhteen. Jäljelle jää 1 s.

Tägää meidät @urpolantilapuoti ja @neulontai Instagramissa sekä käytä häshtägiä #hellälapaset, että päästään ihastelemaan sinun neulomiasi lapasia.💕